اکلر؛ شیرینی خامه‌دار خوشمزه

0 Comments

در هر شهری قنادی ها یکی از مراکز مورد توجه ی شهروندان به حساب می آیند. هم علاقه خیلی از آدما به شیرینی و هم وجود مناسبت های زیادی در تقویم موجب می شه سر و کار خیلی از آدما به قنادی های موجود در سطح شهر بیفته و این مکان واسه خیلی ها جای مورد علاقه ای به حساب بیاد. در هر قنادی شکل های جور واجور مختلفی شیرینی هست. شکل های جور واجور کیک ها و دسرها، شیرینی های تر و خشک، پاپ کیک ها و براونی های خوشمزه. که هر کدوم طرفداران خاص خود رو دارن. یکی از این شیرینی های محبوب که در بعضی قنادی ها پیدا می شه؛ شیرینی اکلره. یه شیرینی خامه ای که بعضی وقتا هم شامل بستنیه.

a1

این شیرینی از کشور فرانسه آمده و مواد تشکیل دهنده اصلی اون خمیر پفی، کرم قهوه یا شکلات طعم دار، شکر و تخم مرغ هستن. اکلر (éclair) با دو لایه نون تقریبا دراز جفت و جور شده و با خمیر پفی و خامه ی کاستارد، یا خامه زده شده در لای اون ها درست می شه. نون به کاررفته در اکلر مثل نون مورد استفاده در نون خامه ای است، هرچند خامه ی درون اون می تونه با شکل های جور واجور ترکیب های دیگه هم درست شه. معمولن روی اکلر لایه ای از کارامل یا شکلات هم می زنند. وقتی که اکلر پخته شده سرد می شه، روی اون رو با سس یا کرم وانیل، قهوه یا شکلات یا با کاسترد یا خامه می پوشانند.

گذشته شیرینی اکلر

همون طور که گفتیم این شیرینی از فرانسه آمده و عمر اون هم به کمتر از ۲۰۰ سال می رسد. سابقه ی اکلر در تاریخ شیرینی پزی کم تر از دویست سال و سرچشمه ی اون فرانسه س. اسناد تاریخی نشون می دهد که به احتمال خیلی زیاد ماری آنتوان کارم، سرآشپز مشهور اوایل سده ی نوزدهم، اولین کسی بوده که دست به درست کردن اکلر زده.

معنی کلمه ای اکلر در فرانسوی یعنی “آذرخش” اما به نظر نمی رسد آذرخش ربطی به نام گذاری این شیرینی داشته باشه. این کلمه واسه اولین بار در هر دو زبون انگلیسی و فرانسه در سال ۱۸۶۰ میلادی آورده شده اما اولین دستور شناخته شده به زبون انگلیسی واسه اکلر در مدرسه پخت و پز بوستون و بوسیله خانوم DA آورده شده و در سال ۱۸۸۴ میلادی هم در کتابی مربوط به این مدرسه منتشر شده.

شیرینی اکلر در ایران

کشورای جور واجور جهان شیرینی های مشابه اکلر رو دارن که با اون فرق هایی هم دارن. به خاص در امریکا، بعضی وقتا اکلر رو با “دنات لانگ جون” اشتباه می گیرند، ولی خمیر اکلر با لانگ جون به طور کامل فرق داره.

شیرینی اکلر در ایران

شیرینی اکلر در ایران

در ایران و از قدیم ما ایرونی ها شیرینی خامه ای سنتی خود رو داشته ایم. نون خامه ای یکی از شیرینی های موردعلاقه ی ما ایرونی ها به حساب میاد. اکلر هم چیزی مثل همین نون خامه ای حساب می شه فرقش اینه که گرد نیس و معمولا روی اون رو با شکلات پوشش میدن. اکلر در کافه ها هم خیلی طرفدار داره. انتخاب خوبی واسه میان وعده ها و عصرانه ها به حساب میاد و می تونه پاسخگوی ذائقه های جور واجور باشه.

قنادی ناتلی هم در سبد اجناس خود، شیرینی اکلر رو هم عرضه می کنه. ما اکلرهای این قنادی رو به شما پیشنهاد می کنیم. شما واسه خرید اکلر از ناتلی دو گزینه پیش روی خود دارین. یا با مراجعه حضوری به یکی از چهار شعبه ناتلی در سهروردی شمالی، پاسداران، نیاوران و تهران پارس، ضمن سفارش اکلر به دیگر شیرینی های خوشمزه ی این قنادی هم نگاهی بندازید یا به سایت ناتلی مراجعه کرده و سفارش خود رو به صورت آنلاین ثبت کنین. به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین که اگه در منطقه دلیوری باشین، اکلرهای شما بدون هزینه ی ارسال به دستتون می رسن.

اکلر رو از ناتلی خریداری بفرمایید و با عزیزان خود میل بفرمایید. یادتون نره نوشیدن چای یا قهوه همراه با اکلر می تونه خوشی های زندگی رو چند برابر کنین. کامتون همیشه شیرین باد.

روش درست کردن تارت تمشکی خوشمزه

روش درست کردن دونات خامه ای خوشمزه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *